Sunday, June 10, 2012

Συνέλαβαν τους ηθοποιούς!

της Βένας Γεωργακοπούλου

Protagon.gr

10 Ιουνίου 2012

Νέο κρούσμα απόπειρας λογοκρισίας έχουμε από χθες να πορευόμαστε. Μόνο αυτό μας έλειπε την ιδανική περίοδο που ζούμε. Να ’ναι καλά η Εκκλησία. Μετά τη Χρυσή Αυγή, ανέβηκε και αυτή στη σκηνή για τη δική της ατραξιόν. Όποιος χάρηκε όταν εκλέχτηκε αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, να σηκώσει το χέρι. Ο Χριστόδουλος μας ενοχλούσε, αλλά και ο καινούργιος δεν πάει πίσω. Να μάθουμε να μην είμαστε αφελείς. Όλες οι εκκλησίες, όχι μόνο η δική μας, τα δόγματά τους έχουν στο μυαλό τους. Τους τά ’θιξες; Είπες, για παράδειγμα, ότι ο Χριστός ήταν γκέι; Φίδι που σ’ έφαγε.

Δυο γυναίκες δικηγόροι, εκπροσωπώντας την Ιερά Σύνοδο, κατέθεσαν χθες μήνυση εναντίον των συντελεστών της παράστασης Corpus Christi, για τα γνωστά. «Προσβολή των θείων» αλλά και των αγνών ελληνικών μας παραδόσεων. Ό,τι πάνω-κάτω έλεγε στην ανακοίνωσή της την Τετάρτη εναντίον του «βλάσφημου» θεατρικού έργου του Τέρενς ΜακΝάλι η Ιερά Σύνοδος. Και η αστυνομία έκανε τη δουλειά της. Πήγε χθες το απόγευμα στο «Χυτήριο» ,όπου παίζεται αυτή η διάσημη γκέι εκδοχή της ζωής του Χριστού (τα γράφαμε χθες στο protagon), συνέλαβε όποιον βρήκε διαθέσιμο, ήτοι τρείς ανύποπτους ηθοποιούς, και τους πήγε στο τμήμα. Αυτή την ετοιμότητά της έτρεμε ο Κασιδιάρης και άνοιξε η γη και τον κατάπιε.

Μετά από πολλά, η δικηγόρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών κατάφερε να πείσει τους ανόρεκτους και ευγενείς, έτσι λένε οι πληροφορίες μας, αστυνομικούς ότι η σύλληψη ήταν παράνομη χωρίς προηγούμενο εξώδικο. Οι ηθοποιοί απελευθερώθηκαν και επέστρεψαν στο θέατρο, όπου δόθηκε κανονικά η παράσταση.

Περισσότερα